Корисні сайти для учнів початкової школи

10 Жов 2019

Щоб створити корисну домашню бібліотеку інтернет сайтів, не обов’язково вибирати сотні із них. Достатньо буде декількох ресурсів з корисним контентом, який стане в нагоді дитині молодшого шкільного віку.

Згодом бібліотека сайтів буде поступово зростати, як збільшується і звичайна книжкова бібліотека.

Сьогодні ж хочеться зупинитися на деяких цікавих інтернет ресурсах для школярів, які пропонуються для безкоштовного використання: портали, сайти, які допоможуть ефективно підтримувати повсякденне шкільне життя та додадуть цікавої інформації. Отже, наш вибір:

  • Всеукраїнська електронна енциклопедія (https://електронна-енциклопедія.укр/) – це безкоштовна енциклопедія українською мовою. Цей проект існує з 5 травня 2015 року. Вся інформація поділена на такі розділи: а ви знали, що?, динозаври, тварини, рослини, історія, їжа, космос, країни та міста, люди, традиції та культура, міфологія, чудеса світу. Відмінно підійде для використання, як дітьми, так і дорослими. Всі статті лаконічні, цікаві, корисні, викладені зрозумілою простою мовою.
  • https://learning.ua/  – це освітня платформа, де навчання відбувається за сценарієм дітей. Тут знайдуться завдання з двох предметів: математика та українська мова. Проект розроблений так, що дитина може стежити за своїми успіхами, програма визначає сильні та слабкі сторони учня. Програми повністю відповідають вимогам Міністерства освіти. Крім балів, в якості оцінки учні також отримують так звані нагороди – це різноманітні ігри та розваги, доступні тільки для дійсно старанних дітей.
  • https://childdevelop.com.ua/ – унікальні завдання для розумних дітей. Сайт «Розвиток дитини» є гідним джерелом інформації. Тут розміщені корисні статті, поради для батьків. Різноманітні завдання та вправи для дітей від дошкільнят до 4 класу з математики, читання, англійської мови, та письма. За додаткову оплату, дитина може на сайті створити книгу про себе. Тут буде записана найцікавіша інформація про те, що подобається дитині, про що вона мріє. Сюди можна також вклеювати фотографії, розповідати про свою сім’ю, кращих друзів, домашніх улюбленців. Цікава рубрика «експерименти і творчість» дозволить дитині з допомогою батьків пізнати прості закони фізики або створити якийсь шедевр своїми руками.
  • http://mykolaj.if.ua/sendletter/ – напередодні новорічних свят всі діти просять у Святого Миколая подарунки. У всіх побажання абсолютно різні: хтось хоче смартфон, планшет або нову ляльку Барбі з будиночком, комусь потрібні фломастери та олівці, а хтось просить фрукти або солодощі. Тепер є інтернет ресурс, де діти та дорослі можуть написати листа Святому Миколаю, на яке він або його помічники обов’язково дадуть відповідь. Таким способом, батьки можуть намагатися підтримувати в дитині віру в чудеса та в здійснення бажань.
  • http://play-games.com.ua/ – після будь-якої роботи потрібен відпочинок. Так і дітям потрібно давати час для ігор, в тому числі онлайн. Ігри для хлопчиків – це можливість брати участь в перегонах на машинах та мотоциклах, або допомогти позбавити світ від повсталих зомбі чи прибульців, які хочуть захопити нашу планету. А може, у них буде можливість виконати секретну місію на землі, в повітрі або в космосі! Ігри для дівчаток – це цілий світ модного одягу та косметики, зачіски та перукарні, спа-салони. Також, можна приготувати смачні страви, подбати про дітей та домашніх тварин. Дівчатка зможуть пограти улюбленими ляльками Барбі, Вінкс, Братц та Монстр Хай!
  • http://lingualeo.com – це безкоштовний сервіс для вивчення англійської мови. Веселий та ефективний. Діти в молодшій школі вже починають вивчати іноземну мову, і за допомогою батьків, вони зможуть зареєструватися на цьому сайті, пройти тест на визначення знань та зануритися в світ вивчення англійської мови за допомогою пісень, відеозаписів, аудіокниг. Також, є додаток для смартфонів.
  • http://soroka-vorona.info – це інформаційно-розважальний ресурс на українській мові, який присвячений навчанню, вихованню та розвитку дітей. Заняття з математики та української мови, вправи, спрямовані на психологічний та інтелектуальний розвиток дитини, зокрема: уява, дрібна моторика, мислення. Також, на сайті є вірші, казки, колядки, скоромовки та загадки українською мовою. Для відпочинку знайдуться українські мультфільми та розвиваючі відео, розмальовки та вироби.

Джерело «Мамоведія – сайт про здоров’я та розвиток дітей»

А про те, як зробити перебування дитини в мережі безпечним, читайте нашу наступну публікацію

Залишити відповідь